În ultimii ani, am primit o cantitate uriașă de mesaje de la părinții preocupați care caută informații utile.
Din acest motiv, am compilat acest articol, în care vorbim despre simptomele dermatitei atopice la sugari, rezumăm cele mai valoroase sfaturi din partea părinților și, astfel, vă fac viața cel puțin, puțin mai ușoară.
Să începem!
Simptomele dermatitei la sugari
Crustele scalpului nu sunt neapărat dermatită.
Majoritatea bebelușilor (60%) au o anumită formă de scalp (solzi gălbui și piele înroșită pe scalp), dar majoritatea dispar până la vârsta de 3 ani.
La mulți bebeluși, pe cap pot apărea cruste, solzi gălbui sau maronii în primele luni de viață. Este o „mătreață” inofensivă și dispare de la sine până la vârsta de 1 an. Nu trebuie să vă faceți griji pentru asta.
Cu toate acestea, așa-numita întunecare (simptomele includ roșeață, piele solzoasă și mâncărime) poate fi un semn precoce al dermatitei atopice la sugari.
La unii bebeluși, aceasta se vindecă doar până la vârsta de 2 ani și nu apar alte simptome de dermatită atopică. În shimb, din păcate, dermatita atopică se dezvoltă la alții.
Bebelușii și copiii cu dermatită atopică vor prezenta în curând și alte simptome în plus față de apex. Zonele roșii ale pielii se transformă în eczeme care se exfoliază și apare mâncărimea. Pielea devine extrem de uscată. La sugarii cu dermatită, eczema este cea mai frecventă pe față, urechi și alte părți ale capului.
La copiii mici cu dermatită, eczema este foarte frecventă la nivelul articulațiilor (de exemplu, interiorul și exteriorul cotului, genunchiului și încheieturii mâinii). Gâtul, fața (inclusiv pleoapele și buzele), fesele, coapsele, spatele, picioarele și brațele pot fi, de asemenea, afectate.
dermatita la sugari: simptome
- solzi gălbui pe scalp și față
- mâncărime severă (bebelușii plâng adesea și se scarpină)
- roșeață și/sau eczemă pe interiorul sau exteriorul coatelor sau genunchilor
- roșeață și/sau eczeme pe alte părți ale corpului (de exemplu gât, piept și umeri)
- piele uscata
Copilul meu are dermatită... Ce ar trebui să fac?
Dacă crezi că bebelușul tău are dermatită, consulta mai întai un medic pediatru – de preferat un medic care are multa experiență în dermatită. Apoi va fi stabilit un tratament suplimentar.
Cu cât copiii și sugarii pot fi tratați mai devreme pentru dermatită, cu atât mai bine. Tratamentul precoce poate preveni răspândirea dermatitei (prevenirea apariției eczemei și în alte părți ale corpului).
Dacă dermatita a fost diagnosticată la copilul dumneavoastră, nu înseamnă că starea pielii va continua în anii următori. Pentru mulți copii, starea se îmbunătățește când ajung la vârsta școlară.
În orice caz, este de la sine înțeles: nu renunța!
Mâncărimea poate fi foarte dureroasă
Dermatita atopică este o afecțiune a pielii în care bariera cutanată nu funcționează corespunzător. Ca urmare, pielea își pierde umiditatea, devine uscată și apare mâncărimea. Și tocmai din cauza acestei mâncărimi bebelușii cu dermatită dorm prost, sunt nervoși și nu în ultimul rând, pentru că se scarpină, pielea lor se înrăutățește.
Este dificil să împiedici copiii mici și bebelușii cu dermatită, în special, să se zgârie. Dar zgârierea trebuie evitată pe cât posibil, deoarece poate provoca pătrunderea bacteriilor și a altor microbi în răni – acest lucru poate duce la inflamație.
Pentru a reduce mâncărimea și zgârieturile, am adunat câteva sfaturi utile.
Din păcate, nu există un singur sfat universal care să fie același pentru toată lumea, așa că este important să încerci lucruri diferite și, cel mai important, să nu renunți.
Sfaturi pentru bebelușii cu dermatită
# 1 Body cu mâneci cusute
Există body-uri speciale pentru bebeluși care au mănuși cusute pe mâneci. Astfel bebelusul nu se va scarpina noaptea si din moment ce pielea nu este deteriorata, vor exista mai putine eczeme.
# 2 Tăiați-i unghiile în mod regulat
Bacteriile se adună sub unghii, care pot ajunge pe piele atunci când se zgârie și pot provoca inflamații. Cu unghiile tăiate scurt, pielea este scutită de deteriorarea și inflamația apare mai rar.
# 3 Aplicați crema și înainte de culcare
Înainte de culcare, bebelușul trebuie lubrifiat din cap până în picioare. Pielea se regenerează noaptea, iar cremele ajută la protejarea pielii de uscare. De aceea este întotdeauna deosebit de important să nu omiteți crema.
# 4 Comprese reci
Compresele reci pot ajuta și la ameliorarea mâncărimii (nu puneți niciodată gheață direct pe piele!). Senzația de frig pe piele ameliorează senzația de mâncărime și arsură.
# 5 Desigur săpun negru Karbonoir
Mulți părinți confirmă beneficiile săpunului negru Karbonoir. Conține cărbune activat, care elimină bacteriile și protejează pielea de inflamații. Cu ajutorul uleiurilor și a unturilor naturale din componența sa, pielea este hrănită, regenerată și recâștigată în echilibru. Potrivit utilizatorilor, cu utilizarea regulată a săpunului Kn, pielea devine mai sănătoasă, eczemele apar mai rar și se vindecă mai repede.
Foto: Zavod Atopika
Un pas important în dermatita atopică este ca boala să nu devină centrul vieții (copilului și familiei). Sunt necesare unele ajustări, dar copilul poate duce o viață normală.
Săpun natural negru Karbonoir
Conform experienței clienților noștri, săpunul negru Kn este extrem de eficient în ameliorarea simptomelor dermatitei atât la adulți, cât și la tineri, în multe cazuri simptomele și focarele dispar complet.
Foto: Zavod Atopika
Săpun natural negru Karbonoir
Săpunul negru Kn a impresionat deja peste 100.000 de utilizatori din Europa.
Alăturați-vă părinților fericiți care folosesc săpunul negru pentru a ameliora cu succes simptomele dermatitei atopice la copiii lor mici!
Săpunul negru kn
69 RON
P.S .: Garanție 30 de zile: în caz de nemulțumire vă vom returna banii!
P.P.S .: Livrare rapidă și sigură: livrăm săpunul în aceeași zi sau cel târziu mâine!